top of page
  • dimanailieva

Защо все повече хора излизат от професията си и търсят нова реализация?


Хората масово напускат работните си места и се насочват към сфери, които нямат нищо общо с професионалното им развитие до момента. На какво се дължи това желание за промяна коментират в "Денят запчова" психологът Ани Владимирова и HR експертът Георги Първанов.

40% от причините за напускане на работа, според проучване, е бърнаут, 34% са организационните промени и по равно са ограниченията гъвкавост, липсата за ценност на служителите и загубата на смисъл, каза Ани Владимирова. И отбеляза, че са доста различни от финансовите причини за напускане на работа.

"Според мен, основната причина е, че дигиталният живот две години онлайн се загуби чувството за свързаност между екипите", подчерта психоложката.

Три са съветите, според специалиста по човешки ресурси: да се обърне внимание на фирмената култура по R брандинг, заплащането е второто, на трето място идва гъвкавост - нещо, което се оценява все повече от служителите.


Цялото интервю можете да видите на: https://bnt.bg/news/zashto-vse-poveche-hora-izlizat-ot-profesiyata-si-i-tarsyat-nova-realizaciya-v322171-307023news.html?fbclid=IwAR0Y-PxwR-2-swIYfnVmCUM1NSt6XvPCwl68bUSA62zoaIq2tB5znSQDJIg


22 views0 comments

Comments


bottom of page